Themadag: Waardig ouder worden, de reis door je leven

De ouderenbonden van Deventer, te weten Ouderen Vereniging Deventer en KBO-PCOB organiseren een themadag “Waardig ouder worden, de reis door je leven”, op dinsdag 29 oktober a.s. in het Titus Brandsma Huis te Deventer. We nodigen alle 50+ers en hun eventuele verzorgenden uit om met elkaar in gesprek te gaan.

Wat betekent ouder worden als je op leeftijd komt en hoe ga je daar mee om? Maar ook hoe praat je daarover met familie, vrienden en zorgmedewerkers? Hoe houd je als oudere zelf de regie in handen? En wil je dat wel? Deze dag moet een startpunt zijn voor dit gesprek.

We hebben interessante sprekers uitgenodigd, waarvan de meesten onze leeftijd (bijna) hebben bereikt.

  • Bert Keizer (Arts Ouderengeneeskunde) en Frits de Lange (Theoloog) gaan in op de fases waarmee mensen te maken krijgen als ze ouder worden.
  • Lonneke Gunnink (Pastoraal werker) vertelt over afscheidsrituelen
  • Saar Hoogendijk (Predikant) gaat aan de slag met het schrijven van een brief van betekenis.
  • Notaris Kuipers legt uit welke juridische aspecten niet vergeten mogen worden.
  • René Héman (voorz. KNMG) en Leo Enthoven (Oud hoofdredacteur Deventer Dagblad) gaan in op de medische en sociale aspecten van het levenseinde.
Dagvoorzitter is oud-burgemeester James van Lidth de Jeude. De dag wordt afgesloten met een optreden van "Theater Onbeperkt" (mensen met en zonder beperking).

Kortom, een inspirerende dag vol ontmoeting.

Leden, niet-leden en belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang bedraagt € 5,00 voor leden en
€ 7,50 voor niet leden. (inc. lunch). U kunt ook een dagdeel bijwonen. Door bijdragen van gemeente Deventer en Carinova kunnen we de prijs laag houden.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door:
Informatie themadag

Dinsdag 29 oktober 2019
10:00 - 16:30 uur


Entree (incl Lunch):
Leden: € 5,-
Niet-Leden: € 7,50

Lokatie:
Titus Brandsma Huis, Deventer
Wilt u komen?
Aanmelden kan tot 25 oktober door te mailen of te bellen naar:

mail: bbesselink@outlook.com
bel: 0570-542985

WIlt u eerst het uitgebreide dagprogramma ontvangen? Dat kan ook!
Routebeschrijving:
Titus Brandsma Huis, Titus Brandsmaplein 2, 7423 EM Deventer - (Google Maps)

Per trein: bestemming: Station Deventer-Colmschate. U vindt het Titus Brandsma huis aan de ander kant van het station. Door het perron af te lopen en via de tunnel te gaan (trap af en trap op - lift is beschikbaar) komt u aan de andere kant van het station. U loopt dan zo bij de lokatie naar binnen.
Per Bus: U kunt met Lijn 1 en Lijn 5 bij het Station Deventer-Colmschate vlak bij de lokatie uitstappen. Het Titus Brandsma Huis is zichtbaar vanaf de uitstapplaats. (max. 3 minuten lopen)
Per auto: Wij adivseren u om de auto bij sportcentrum "De Scheg" te parkeren en via het station naar de lokatie te lopen. (Bij het Titus Brandsma Huis zijn een klein aantal parkeerplaatsen beschikbaar. )