De Ouderenvereniging Deventer organiseert bijeenkomsten, lezingen, culturele uitstapjes, creatieve middagen, wandel- en bustochten en zo meer. Hieronder een overzicht van de komende maanden.
SEPTEMBER 2019
Datum: donderdag 26 september 2019
Tijd: 13.30 -15.30 uur
Locatie: Lettele - Maatmanshoeve
Activiteit: High tea
Kosten: Leden € 7,50

We gaan naar boerderij de Maathoeve in Lettele voor een high tea.
Dit is nogal aan de dure kant en om de kosten in de hand te houden gaan we met particuliere ( eigen ) auto’s. Als u mee gaat, laat dan weten of u een auto heeft en hoeveel mensen er met u mee kunnen rijden. De afstand is 15 km en de benzinekosten worden vergoed. Op de fiets gaan is natuurlijk ook mogelijk.
OKTOBER 2019
Datum: woensdag 16 oktober 2019
Tijd: 10.00 - 16.30 uur
Locatie:
Activiteit: Herfsttocht
Kosten: Leden € 20,- / Introducés € 30,-

We gaan genieten van de mooie herfstkleuren, en maken er een stralende dag van! Vertrek vanaf de Scheg.Datum: dinsdag 29 oktober 2019
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Locatie: Titus Brandsma kerk, Colmschate
Activiteit: Waardig ouder worden
Kosten: Leden € 5,- / Introducés € 7,50 (incl. lunch)

De ouderenbonden van Deventer, te weten KBO-PCOB en Ouderenvereniging “Deventer” organiseren een themadag “Waarder Ouder Worden, de reis door je leven”, op dinsdag 29 oktober a.s. in het Titus Brandsma Huis te Deventer. We nodigen alle 50+sers en hun eventuele verzorgenden uit om met elkaar in gesprek te gaan.

Dagvoorzitter is oud-burgemeester James van Lidth de Jeude

Er zijn interessante sprekers uitgenodigd, waarvan de meesten onze leeftijd (bijna) hebben bereikt. Bert Keizer (Arts Ouderengeneeskunde) en Frits de Lange (Theoloog) gaan in op de fases waarmee mensen te maken krijgen als ze ouder worden. Lonneke Gunnink (Pastoraal werker) vertelt over afscheidsrituelen en Saar Hoogendijk (Predikant) gaat aan de slag met het schrijven van een brief van betekenis. Notaris Kuipers legt uit welke juridische aspecten niet vergeten mogen worden. René Héman (voorz. KNMG) en Leo Enthoven (Oud-hoofdredacteur Deventer Dagblad) gaan in op de medische en sociale aspecten van het levenseinde. De dag wordt afgesloten met een optreden van “Theater Onbeperkt” (mensen met en zonder beperking).

Kortom, een inspirerende dag vol ontmoeting. U kunt ook een dagdeel bijwonen. Door bijdragen van gemeente Deventer en Carinova kunnen we de prijs laag houden.
NOVEMBER 2019
Datum: binnenkort bekend
Tijd: -
Locatie: Museum de Waag
Activiteit: Tentoonstelling 100 jaar Deventer Blik
Kosten: -

We gaan daar kijken en worden Rondleiding met een gids en worden meegenomen door deze 100 jaar. Datum en tijd nog niet bekend. Er moet een gids beschikbaar zijn voor de vereniging. Deelname is gratis voor leden met een museumkaart. Zij die niet zo’n kaart hebben, betalen de toegangsprijs tot het museum.
DECEMBER 2019
Datum: binnenkort bekend
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Humanitas
Activiteit: Kerstbakjes
Kosten: Geen

December het traditionele kerstbakjes maken in Humanitas op een ochtend van 10.00-12.00 en er zijn geen kosten aan verbonden. De datum wordt nog met Humanitas afgestemd.