De Ouderenvereniging Deventer organiseert bijeenkomsten, lezingen, culturele uitstapjes, creatieve middagen, wandel- en bustochten en zo meer. Hieronder een overzicht van de komende maanden.

FESTIVAL OLD DÈVENTER

Woensdag 31 Augustus 2022, 13:00 - 17:00

Arbeidsvitaminen voor senioren in Muziekkoepel
Het gratis toegankelijke Festival Old Dèventer is op woensdag 31 augustus in het Worpplantsoen. Het is de 9e editie van dit unieke openluchtfestival voor thuiswonende en in tehuis wonende senioren. Vanaf 13.00 uur, als het terrein open gaat, is er al muziek en vertier. Bij de ontvangst krijgt iedereen een gratis glaasje ‘pik-an-de-lippe’ aangeboden. De voorstelling is van 14.00 tot 16.00 uur en wordt gepresenteerd door revuester en zangeres Lily Kok. Zij vervangt daarmee Good Old Tonny Leerink die eerder dit jaar is overleden. Tonny en Lily deelden ruim 60 jaar hun artiestenbestaan.

De bezoekers worden vanaf 13 uur op kolderieke wijze ontvangen door het theaterduo Aangewaaid. Lily Kok opent de voorstelling om 14.00 uur met een muzikaal eerbetoon aan Tonny Leerink. Samen stonden zij veelvuldig op het podium met artiesten als Rita Corita, André van Duin, het Cocktail Trio en de Mounties. In de jaren 60 en 70 stond ze in de Snip en Snap Revue van René Sleeswijk. Met haar Delta Combo brengt Lily Kok een ode aan Willeke Alberti, Ria valk, Conny van den Bosch, etc. en neemt daarmee afscheid als zangeres. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Muziekkoepel Nering Bögel is er een speciale Deventer Muziek Quiz waaraan alle bezoeker mee kunnen doen.

Na de pauze is het podium voor het trio Small Talk dat met een wervelende show de tijden van de Arbeidsvitaminen op de radio Hilversum 2 (vanaf 1946) doet herleven. Zanger/gitarist Emilio maakte een aantal jaren geleden in zijn eentje het Worpplantsoen al gek, dus dat gaat wat worden. Geheel volgens traditie krijgen bezoekers na afloop een gratis kop kruudmoes aangeboden, bereid naar origineel recept. Rond de koepel staan 500 klapstoelen klaar en er is een vak voor rolstoelen, scootmobielen of eigen stoeltjes.

Wil je verzekerd zijn van een zitplaats, reserveer dan een stoeltje voor 1 euro via mail: reserveren@muziekkoepelworp.nl. Nabij het IJsselhotel is een standplaats ingericht voor busjes en taxi’s.

FRUITCORSO TIEL

Zaterdag 17 september 2022 Fruitcorso Tiel (dit is al gereserveerd voor 55 personen!)

Programma:
09.00 uur - Touringcar staat voor bij Winkelcentrum Keizerslanden
09.15 uur - Vertrek richting De Scheg, Grote parkeerplaats
09.30 uur - Vertrek naar Tiel
10.45 uur - Verwachte aankomst bij restaurant Van der Valk in Tiel voor koffiestop
12.00 uur - Verwachte aankomst in Tiel (uitstappen nabij Tribune)
16.00 uur - Verwachte einde Fruitcorso
17.00 uur - Vertrek richting Deventer
18.15 uur - Verwachte terugkomst bij de Scheg in Deventer
18.45 uur - Verwachte aankomst bij Winkelcentrum Keizerslanden

LET OP! Eigen lunchpakket meenemen!

Kosten:€ 25.- voor leden. Niet leden betalen € 37,50

Voor informatie en aanmelden bij Albertine Ambrawo, te bereiken door te mailen (albertine @ ambrawo . nl ) of telefonisch: 06-15247155